Biologisch telen
            is een passie

Mensen maken John's Farm

Biologisch telen en producten klaar maken voor de consument is een passie. De producten groeien buiten en weersomstandigheden maken dat het niet altijd even makkelijk is om alles te planten en te oogsten. Daarnaast worden er veel verschillende gewassen geteeld op John’s Farm en heeft elk gewas zijn specifieke aandacht nodig. Om het spel met de natuur goed te kunnen spelen en voldoende aandacht te hebben voor elk gewas, hebben we de taken verdeeld. We hebben dezelfde passie, maar dragen allemaal een ander ‘steentje’ bij! Biologisch telen is op John’s Farm heel gewoon en duurzaamheid gaat verder dan alleen de manier van telen. Op deze website maak je binnenkort kennis met onze medewerkers, onze passie en de wijze waarop wij onze producten groot brengen. Wil je het echte ‘John’s Farm gevoel’ ervaren? Dat kan met je gezin, bedrijf of schoolklas op een van onze ‘muddy boots days’. O ja..en vergeet ondertussen niet te genieten van al die lekker productens!

Wouter @ John's Farm

Wouter woont al jaren in Amsterdam. Toch heeft hij al vroeg de velden in de Flevopolder gevonden om op te werken. Als trekkerchauffeur begonnen, maar inmiddels dagelijks aan het puzzelen hoe hij alle dagverse producten zoals bloemkool en sla op John’s Farm op het juiste moment plant, verzorgt en oogst. Niet altijd makkelijk, want als hij op een vrije dag met z’n vriendin Lieke in het Vondelpark ligt te zonnen, weet hij al dat het de volgende dag weleens erg druk kan zijn omdat de planten harder groeien. Kortom, elke dag is weer een uitdaging door het weer, de orders en het personeel waar hij mee werkt. Dat laatste is waar het veel om draait in zijn functie…mensen waar je op kan rekenen en een plezierige werksfeer. Daarom verdiept Wouter zich steeds meer in het begeleiden en motiveren van zijn medewerkers. Niemand is een nummer bij John’s Farm en dat weet Wouter maar al te goed. De door hem georganiseerde barbecue is dan ook beroemd en berucht. Daarnaast overlegt hij regelmatig met specialisten om zijn kennis qua rassen en teelt te versterken. Volg Wouter in zijn dagelijkse werkzaamheden en wat hij zoal tegenkomt op een dag…van een mooie zonsopgang tot met de trekkers vast staan in de modder!
Bloemstroken helpen
                 de bijen om zich
                            te voeden

Biologisch en meer

Rust, ruimte en afwisseling zijn de basis voor de teelt en duurzaamheid bij John’s Farm. Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen biologisch telen. Bloemstroken rondom de velden helpen bijvoorbeeld de bijen om zich te voeden. Bijen zijn immers noodzakelijk voor het natuurlijk evenwicht en de bestuiving van gewassen. Daarnaast fleurt het landschap er van op en kun je nog eens met een mooi bosje bloemen thuis komen als je bent wezen fietsen of wandelen langs onze percelen! Natuurbeheer door middel van bijvoorbeeld vee helpt daarnaast om dieren en vogels binnen ons gebied een thuis te geven. Investeren in zon en windenergie is een speerpunt bij John’s Farm. Niet alleen om energie te winnen om de producten te bewaren, verwerken of te koelen, maar ook om bijvoorbeeld machines te laten rijden. Het gezond houden van de grond gaat verder dan alleen rust, ruimte en afwisseling. Zo werken we met tractoren die op rupsen(wielen) rijden om de bodemdruk te verminderen en GPS besturing om alleen daar te rijden waar de gewassen niet worden gezaaid of geplant. Deze technieken helpen ons ook om betere opbrengsten te halen en met minder arbeid de percelen onkruid vrij te houden.
Bij John’s Farm laten we
graag in het echt zien wat
we doen. Zo zijn er verschil-
lende mogelijkheden om
kennis te maken met onze
manier van werken en de
mensen die bij John’s
Farm werken.

Bezoekmogelijkheden

1. Muddy Boots Day
4 keer per jaar is er een speciale en vrij toegankelijke ’muddy boots day’ (in elk seizoen één). Tijdens deze dag kun je kennis maken en laten we op dat moment zien wat er speelt bij John’s farm.

2. Muddy Boots Tuin
Momenteel zijn wij nog volop bezig om de tuin klaar te maken, binnenkort gaan we open voor bezoek. De precieze datum zullen wij op onze facebook en de website bekend maken.
3. Muddy Boots Excursie
Eigenlijk willen we het allemaal wel weer eens; modder aan je schoenen en grond onder de nagels. Tijdens een ‘Muddy boots day‘ kan dit allemaal. Centraal staat een bezoek aan de belevingstuin van John’s Farm…een beleving op zich!

4. Muddy Boots Op School
Scholen kunnen via onze lesmodule zowel op school als bij John’s Farm kennis maken met de geheimen van het telen.

5. Andere activiteiten
Uiteraard kun je ons volgen op Facebook om op de hoogte te blijven van bijzonder activiteiten.